آموزشگاه هوشمند و تاریخچه آن

مدرسه هوشمند مدرسه ای است که :

♦ کنترل و مدیریت آن بر اساس تکنولوژی کامپیوتر بوده و سیستم ارزیابی به کار رفته در آن هوشمند طراحی شده است.

♦ بطور کلی مفهموم مدرسه هوشمند در سال 1984 توسط دیوید پرکینز در دانشگاه هاروارد معرفی شد. دانش آموزان در این چنین مدارسی علاوه بر نقش یادگیرنده ، نقش فرا یادگیری نیز دارند.

♦  در این چنین مدارسی دانش آموزان اجازه دارند مرتبط با منابع درسی خود پا را فراتر گذاشته و چیزهایی را بیاموزند که بسیار فراتر از دروس سنتی می باشد.

♦ در مدرسه هوشمند ، تاکید نظام اموزشی بیشتر دانش آموز محور می باشد و دانش آموزان می توانند در هر مبحثی از دروس وارد شده و نقش یک پژوهشگر را ایفا نمایند. بطور کلی می توان گفت یکی از ویژگی های یک مدرسه خوب می تواند مقدار هوشمندی آن باشد.

خصوصیات یک آموزشگاه هوشمند

♦ مدارس هوشمند دارای خصوصیات و ویژگی هایی هستند که آنها را از مدارس سنتی متمایز می کند. از جمله خصوصیات مطرح این مدارس این است که در آن معلمین قادرند با استفاده از منابع نرم افزاری و اینترنت به تدریس دروس جدید مرتبط با علایق دانش آموزان بپردازند.

• اغلب در مدارس هوشمند، ارزیابی ها بصورت آنلاین و بلادرنگ انجام می شود و همین امر سبب می شود که دانش اموز همیشه برای آزمون های متفاوت آماده باشد. همچنین این امر سبب می شود که معلمان بسیار ساده تر به ارزیابی دانش آموزان پرداخته و دیگر نگران تصحیح اوراق امتحانی متعدد نباشند.
  • از آنجا که ارتباطات دیجیتالی بسیار ساده و در دسترس می باشد، یک دانش آموز در مدرسه هوشمند می تواند به راحتی با اساتید و معلمین خود ارتباط برقرار کرده و سوالات درسی و پژوهشی خود را با آن ها در میان بگذارد.

ابزار مورد استفاده در یک مدرسه هوشمند

از جمله ابزار مورد نیاز برای پیاده سازی یک مدرسه هوشمند می توان به موارد زیر اشاره نمود که با استفاده از سنجش تعداد همین ابزار در یک مدرسه، می توان به میزان هوشمندی آن ، تا حدودی پی برد.

• ویدئو پروژکتور
  • رایانه و لپ تاپ
  • قلم هوشمند
  • نرم افزارهای کمک آموزشی
  • بردهای هوشمند
  • وب سایت به روز و کار آمد
  • و…

در نهایت می توان گفت مدرسه ای که بتواند تمامی این زیرساخت ها را فراهم کرده و از آن به نحو احسنت استفاده نماید، یک مدرسه هوشمند تلقی می گردد که می تواند فرزندان ما را در امر آموزش بسیار یاری نماید.

امتیاز 5 از 5 توسط 1 کاربر